EPOWER

Reguleer je eigen stroomvoorziening

Het EPOWER hybride energievoorzieningssysteem is meer dan een verklaring van energieonafhankelijkheid en -zekerheid voor individuele klanten of bedrijven, het is een antwoord op de huidige marktverwachtingen.

De EPOWER is de opslag van energie uit een zonnesysteem. De basisfuncties van het magazijn omvatten de automatische regeling van de energiebron die wordt gebruikt om de apparaten in huis of op kantoor van energie te voorzien. EPOWER kan zowel in OnGrid- als in OffGrid-modus werken (dus op het net aangesloten en zonder op het net te zijn aangesloten). Het belangrijkste doel van de opslag van zonne-energie is het in evenwicht brengen van het netwerk in de dagelijkse cyclus, waarbij de opgeslagen energie ’s nachts wordt gebruikt en de energie wordt opgeslagen wanneer deze overdag wordt overgeproduceerd.

Alles in één ontwerp

Stable and safe LiFePO4

Zeer efficiënt tot 97%

Eenvoudig modulair op te bouwen

Digitale bediening

EPOWER

Zonne-energie opslaan met de EPOWER thuisbatterij

Zonnepanelen wekken – zoals de naam al doet vermoeden – energie op als de zon schijnt. Die stroom sturen ze direct naar apparaten die op dat moment aan staan. Wekken je zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt, dan gaat over het overschot terug het net op. Dit noemen we salderen. En heb je elektriciteit nodig als de zon niet schijnt, dan haal je die zelf weer van het net tegen het tarief van je energieleverancier.

EPOWER

Zonnepanelen i.c.m. de EPOWER thuisbatterij

Met een EPOWER thuisbatterij komt hier een stap tussen. Je geeft je ‘overschot’ aan stroom dan niet terug aan het net, maar laadt eerst een accu op. Deze thuisaccu bewaart je opgewekte stroom, zodat je deze later zelf kunt gebruiken. Zie het als een powerbank: als de zon geen energie meer geeft, haal je deze uit je batterij. Pas als je persoonlijke powerbank leeg is, schakel je weer over op stroom van het net. En als de zon weer schijnt, laadt je accu weer op met de stroom die overblijft.

EPOWER

De 1 en 3 fase EPOWER thuisbatterij

Bij de EPOWER thuisbatterij kan onderscheid gemaakt worden tussen twee verschillende batterijen, namelijk de 1-fase en de 3-fase EPOWER thuisbatterij. Het belangrijkste verschil tussen een 1-fase en een 3-fase thuisbatterij is de capaciteit en het aantal fasen waarin elektriciteit wordt geleverd. Een 3-fase systeem heeft een hogere capaciteit en is geschikt voor huishoudens met een drie fase-aansluiting op het elektriciteitsnet. Een 1-fase systeem is daarentegen geschikt voor huishoudens met een enkele fase-aansluiting.

De keuze voor een 1-fase of 3-fase systeem hangt af van de grootte van het huishouden of huishoudens met elektrische apparaten die veel stroom verbruiken, zoals elektrische kachels, warmtepompen of een elektrische auto. Kortom, als het huishouden veel elektrische apparaten gebruikt of als het een groot huishouden is, dan is een 3-fase systeem waarschijnlijk geschikter. Als het huishouden echter een enkele fase-aansluiting heeft en minder energie verbruikt, dan is een 1-fase systeem meer geschikt.

Contact opnemen met Storage Partners Energy

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze batterijen en wat het jou oplevert? Vul ons contactformulier in en laten we in gesprek gaan!